It is currently Tue Jan 26, 2021 4:44 am


Forum Login

A discussion forum for anything even marginally Hauptwerk-related.
  • Author
  • Message
Offline
User avatar

ludu

Member

  • Posts: 877
  • Joined: Wed Nov 02, 2011 8:52 am
  • Location: Tournai (Belgium)

Forum Login

PostFri Dec 18, 2020 4:08 pm

Hello,
Since yesterday, the ‘Log me on automatically each visit’ function no longer works. Each time I have to enter my user name and my password (fortunately memorized in my browser). I’m using Firefox and haven’t changed anything in my preferences recently. Does anyone have an explanation for this phenomenon?
Offline

mnailor

Member

  • Posts: 749
  • Joined: Sat Nov 30, 2013 5:57 pm
  • Location: Atlanta, GA

Re: Forum Login

PostFri Dec 18, 2020 8:24 pm

That's been happening to me on and off for weeks using Chrome. It's not just you. And the frequent user limit of 25 exceeded errors...
Offline
User avatar

Grant_Youngman

Member

  • Posts: 1196
  • Joined: Sat Jan 20, 2007 6:50 pm
  • Location: Savannah, Ga

Re: Forum Login

PostSat Dec 19, 2020 1:19 am

FWIW, I've had no issues with the automatic/perpetual login, So it night be some sort of local issue of some kind,

I've tested it also. No problems with it at all.
Grant
Offline

B777Captain

Member

  • Posts: 792
  • Joined: Wed Nov 12, 2008 11:16 pm
  • Location: Las Vegas, Nevada USA

Re: Forum Login

PostSat Dec 19, 2020 2:13 am

I’ve had the problem as well as the others.....

Pat
Pilot Southwest Airlines
Las Vegas, Nevada
Offline

Jmecho

Member

  • Posts: 26
  • Joined: Wed Jan 28, 2015 7:08 pm

Re: Forum Login

PostSat Dec 19, 2020 3:53 am

I also have that problem
Offline
User avatar

chr.schmitz

Member

  • Posts: 355
  • Joined: Sun Aug 25, 2013 11:49 pm

Re: Forum Login

PostSat Dec 19, 2020 4:40 am

Change the address in your bookmarks from http://forum.hauptwerk.com/... to https:// and the chance is good that it works again.

I have been asking for weeks if not months now to change the address in the automatically generated emails to https, but so far to no avail.

Best,
Chris
Offline
User avatar

ludu

Member

  • Posts: 877
  • Joined: Wed Nov 02, 2011 8:52 am
  • Location: Tournai (Belgium)

Re: Forum Login

PostSat Dec 19, 2020 5:16 am

chr.schmitz wrote:Change the address in your bookmarks from http://forum.hauptwerk.com/... to https:// and the chance is good that it works again.

I have been asking for weeks if not months now to change the address in the automatically generated emails to https, but so far to no avail.

Best,
Chris

Hello Chris,
I just tried it, but I receive a warning message saying this a high risk…
Offline
User avatar

chr.schmitz

Member

  • Posts: 355
  • Joined: Sun Aug 25, 2013 11:49 pm

Re: Forum Login

PostSat Dec 19, 2020 5:22 am

No, opening a website starting with http:// is high-risk, as data transfer is not encrypted. https:// websites use encryption for data transfer.

A good overview can be found here: https://seopressor.com/blog/http-vs-https/

Just a few seconds ago I got my first "Topic reply notification" set to https://

Thank you Hauptwerk team!
Chris
Offline
User avatar

mdyde

Moderator

  • Posts: 12903
  • Joined: Fri Mar 14, 2003 1:19 pm
  • Location: UK

Re: Forum Login

PostSat Dec 19, 2020 5:23 am

Hello Chris,

chr.schmitz wrote:I have been asking for weeks if not months now to change the address in the automatically generated emails to https, but so far to no avail.


Actually, I think that's something that I might be able to do myself, via the forum software's administrator control panel. I've tried changing a setting there now, which was still set to use http:// as a default protocol. Does that result in https:// prefixed URLs in generated emails for you?
Best regards, Martin.
Hauptwerk software designer/developer, Milan Digital Audio.
Offline
User avatar

mdyde

Moderator

  • Posts: 12903
  • Joined: Fri Mar 14, 2003 1:19 pm
  • Location: UK

Re: Forum Login

PostSat Dec 19, 2020 5:24 am

Hello Chris,

P.S. I see we both replied at the same time.

chr.schmitz wrote:Just a few seconds ago I got my first "Topic reply notification" set to https://


Excellent! Thanks.
Best regards, Martin.
Hauptwerk software designer/developer, Milan Digital Audio.
Offline
User avatar

chr.schmitz

Member

  • Posts: 355
  • Joined: Sun Aug 25, 2013 11:49 pm

Re: Forum Login

PostSat Dec 19, 2020 5:25 am

Hello Martin,

Our messages obviously overlapped. The issue is already solved :D

Thanks for looking into it!

Yours,
Chris
Offline
User avatar

ludu

Member

  • Posts: 877
  • Joined: Wed Nov 02, 2011 8:52 am
  • Location: Tournai (Belgium)

Re: Forum Login

PostSat Dec 19, 2020 5:33 am

For me the problem remains the same, event with ‘https’. I just don’t receive anymore the previous warning.
Offline
User avatar

mdyde

Moderator

  • Posts: 12903
  • Joined: Fri Mar 14, 2003 1:19 pm
  • Location: UK

Re: Forum Login

PostSat Dec 19, 2020 5:59 am

Hello Luc,

I don't know for certain, but I would guess that the forum's 'Log me on automatically' option uses a cookie, so if your Firefox privacy settings are set to block such cookies, or to delete them when the browser is closed, then 'Log me on automatically' might possibly not work.
Best regards, Martin.
Hauptwerk software designer/developer, Milan Digital Audio.
Offline
User avatar

damuehlbauer

Member

  • Posts: 85
  • Joined: Fri Feb 09, 2018 4:23 pm
  • Location: Arizona

Re: Forum Login

PostWed Dec 23, 2020 4:46 pm

I have had the same problem for several weeks, but discovered accidentally that if I login to https://forum.hauptwerk.com directly rather than coming in through the home page first I am still logged in to the Forum.
David Muehlbauer
Mesa, Arizona USA
Offline
User avatar

micdev

Site Admin

  • Posts: 1943
  • Joined: Sat Feb 09, 2008 9:24 am
  • Location: Canada, Quebec

Re: Forum Login

PostWed Dec 23, 2020 9:31 pm

I have had the same problem for several weeks, but discovered accidentally that if I login to https://forum.hauptwerk.com directly rather than coming in through the home page first I am still logged in to the Forum.


Yes using https://forum.hauptwerk.com will keep you logged in once you ticked "Log me on automatically".
Best regards
François

Virtually sharing my enthusiasm and experience with you
Worldwide technical assistance, consultation and ready to play system.

http://www.HauptwerkConsultant.com

AND Hauptwerk Support Manager

Return to General discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests