Search:
Submit Search


Elo touchscreen with a Mac

Buying or building computers for Hauptwerk, recommendations, troubleshooting computer hardware issues.

Elo touchscreen with a Mac

Postby fermata » Tue Feb 26, 2019 1:12 am

Is anyone using an Elo touch screen monitor with a Mac set up? What size? Open frame, by chance? Where did you get it from? Any difficulty with drivers? Any advice?
fermata
Member
 
Posts: 118
Joined: Tue Aug 16, 2016 3:42 pm

Re: Elo touchscreen with a Mac

Postby Arp » Thu Feb 28, 2019 7:36 am

Hi,
My Mac is connected to two ELO Touch 19 "
It works great, but you have to ask the company for the updated drivers.
Arp
Member
 
Posts: 59
Joined: Fri Mar 19, 2010 6:24 pm

Re: Elo touchscreen with a Mac

Postby fermata » Fri Mar 01, 2019 2:40 pm

The standard 19" ELO monitors have a 5:4 aspect ratio. Does this mean that you have a lot of "white space" where the sample set images don't fill in the screen?
fermata
Member
 
Posts: 118
Joined: Tue Aug 16, 2016 3:42 pm

Re: Elo touchscreen with a Mac

Postby organtechnology » Fri Mar 01, 2019 3:21 pm

fermata wrote:The standard 19" ELO monitors have a 5:4 aspect ratio. Does this mean that you have a lot of "white space" where the sample set images don't fill in the screen?

No the 4:3 and 5:4 aspect ratios are both borderlless to Hauptwerk. It is the 16:9 aspect that has the "white spaces".

Thomas
Complete VPO systems powered by Hauptwerk™. Real Wood Consoles, PC or MAC Computer Sound Modules, Audio for Home or Church.
info (at) organtechnology.com http://www.organtechnology.com

Authorized Hauptwerk Dealer; Milan Digital Audio Dealer..
User avatar
organtechnology
Member
 
Posts: 1791
Joined: Sun Aug 02, 2009 5:58 pm
Location: DFW, TX USA

Re: Elo touchscreen with a Mac

Postby fermata » Fri Mar 01, 2019 6:01 pm

Thanks, Thomas! Good to know.

One last question: do Hauptwerk touch screens need to be multi-touch, or is single-touch sufficient?
fermata
Member
 
Posts: 118
Joined: Tue Aug 16, 2016 3:42 pm

Re: Elo touchscreen with a Mac

Postby HeAu » Thu Mar 14, 2019 1:26 pm

I do have a multi-touch monitor, but HW doesn't recognize multi-touch currently. Maybe future version will.
Rgds
Heau
HeAu
Member
 
Posts: 93
Joined: Sat May 21, 2005 2:33 pm
Location: Austria, Salzburg


Return to Computer hardware / specs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest