Search:
Submit Search


Ipad Pro

Buying or building computers for Hauptwerk, recommendations, troubleshooting computer hardware issues.

Ipad Pro

Postby TPYoder » Sat Oct 22, 2016 10:49 am

Can a new iPad Pro be used as an HW computer and touch screen?
TPYoder
Member
 
Posts: 3
Joined: Thu Mar 01, 2012 12:58 pm

Re: Ipad Pro

Postby csw900 » Sat Oct 22, 2016 12:24 pm

I do not think so, Hauptwerk works only with Apple OSX and Microsoft Windows and both
must have Intel processors.

However if you had bought a Windows tablet it probably would work. It should certainly load
and run but connecting manuals may prove to be a problem.

I would be very interested to hear if anybody has tried Hauptwerk with a Windows tablet.

csw900
User avatar
csw900
Member
 
Posts: 141
Joined: Mon Mar 07, 2016 10:40 am
Location: UK

Re: Ipad Pro

Postby dhm » Sat Oct 22, 2016 1:20 pm

csw900 wrote:Hauptwerk works only with Apple OSX and Microsoft Windows and both
must have Intel processors
.
csw900

Sorry, that's not correct.
Hauptwerk works perfectly well on Windows PCs with AMD processors as well as Intel.
Douglas Henn-Macrae
Authorized Hauptwerk Reseller
http://www.midi-organs.eu / http://www.gundulf.org.uk
User avatar
dhm
Member
 
Posts: 947
Joined: Thu Jan 12, 2006 11:50 am
Location: Rochester, UK

Re: Ipad Pro

Postby csw900 » Sat Oct 22, 2016 1:30 pm

Thanks dhm, I knew that, and should have said "Intel compatible" processors. I was trying to
distinguish between intel and arm machine instruction sets.

The iPad uses a9x chips which as far as I know are not compatible with Hauptwerk.

csw900
User avatar
csw900
Member
 
Posts: 141
Joined: Mon Mar 07, 2016 10:40 am
Location: UK

Re: Ipad Pro

Postby mdyde » Sat Oct 22, 2016 2:09 pm

Hello TPYoder,

Hauptwerk definitely can't itself be used on an iPad (iOS), I'm afraid. Our supported platforms are covered here in the 'Support | Requirements' section of our website here:

https://www.hauptwerk.com/learn-more/requirements/
https://www.hauptwerk.com/clientuploads/documentation/PDF/HauptwerkPrerequisites.pdf

It's conceivable that you could use some software to allow an iPad to be used as a remote touch-screen for a Mac computer, but I have no experience with that myself.
Best regards,
Martin.

[Please use email or the Contact page if you need to contact us privately, rather than private forum messages.]

Image
User avatar
mdyde
Moderator
 
Posts: 10346
Joined: Fri Mar 14, 2003 2:19 pm
Location: UK

Re: Ipad Pro

Postby IainStinson » Sat Oct 22, 2016 5:30 pm

Try searching for Touchosc. - this system can let you use an iPad as a touch midi device which some people have used with HW.

Iain
User avatar
IainStinson
Member
 
Posts: 518
Joined: Tue Dec 29, 2009 7:08 pm
Location: NW England, UK

Re: Ipad Pro

Postby amun » Sat Oct 22, 2016 9:50 pm

A perfect remote control of a HW-PC through tablets can be achieved by "Splashtop" SW.

http://beste-apps.chip.de/ios/app/splas ... 414383034/

(Sorry for the German link - but Apple OS Users will find a QR Code/ AppleStore hint on the right hand side, which is self explaining,for Android/WIN click tabs) :idea:

Rgds
amun :wink:
amun
Member
 
Posts: 238
Joined: Sun Mar 13, 2011 4:20 am


Return to Computer hardware / specs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest