Search:
Submit Search


Switching Floating Divisions with 'stops'

Please note: we can't provide official support for the Free Edition, but other users might be able to help you here.

Switching Floating Divisions with 'stops'

Postby Penrhos1920 » Tue Aug 25, 2015 1:40 pm

I have set up 2 floating divisions and can switch keyboards between divisions using the route buttons on the Floating Divisions control panel. I would like to use a pair of spare stops on my consule to switch routes so that route 1 is stop in and route 2 stop out. I can't find how to do it.

I don't have any pistons that I can use to use as route buttons which I think is what Hauptwerk is expecting.
User avatar
Penrhos1920
Member
 
Posts: 25
Joined: Thu Jun 14, 2012 7:50 am

Re: Switching Floating Divisions with 'stops'

Postby mdyde » Wed Aug 26, 2015 4:32 am

This topic covers it:

viewtopic.php?f=4&t=14340

mdyde wrote:It isn't possible to use a MIDI note-off event to trigger a separate function, and it isn't currently possible to use a single MIDI note-on/off switch to toggle back and forth between floating division routes 1 and 2 alone (although we do have the latter logged as an enhancement request).

However, in the meantime, one way that you could achieve what I think you're hoping for would be to:

- Clear the MIDI settings for the 'route 1' and 'route 2' functions (i.e. the '1' and '2' buttons on the floating division control panel).

- Instead auto-detect your MIDI toggle switch to the floating division route 'increment' function (the right-arrow button to the right of route name display on the floating division control panel).

- Then right-click on that same function (right-arrow button), select 'Adjust MIDI/key trigger settings manually ...' and change its 'Input' setting to 'Momentary piston: alternating MIDI note-on/offs'. OK the screen. (Now each time to you change the on/off state of your MIDI switch the route number should increment.)

- Store the same virtual keyboard(s) to route 3 as route 1, and do likewise for route 4 as route 2. (Then incrementing the route should achieve the same result as toggling back and forth between routes 1 and 2, giving the effect you want.)
Best regards,
Martin.

[Please use email or the Contact page if you need to contact us privately, rather than private forum messages.]

Image
User avatar
mdyde
Moderator
 
Posts: 10418
Joined: Fri Mar 14, 2003 2:19 pm
Location: UK


Return to Free Edition support (users supporting users)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest