Search:
Submit Search


Cant' there be a EASIER way to upload....???

Share photos of your Hauptwerk consoles, installations, audio systems, ...

Re: Cant' there be a EASIER way to upload....???

Postby Grant_Youngman » Fri Mar 02, 2018 12:34 pm

jbittner wrote:Right Martin. Thanks, I was addressing the ability of BBCode [IMG] tags to resize too large images. Works elsewhere, doesn't work here. Some software gives the administrator the ability to customize the html BBCode generates from its tags. As you say, it appears the resize option is not supported by this site.


Clearly, it isn't.

I believe the HW forum is run using phpBB. There is a lot of discussion on the phpBB 3.x message boards about this feature. Image resizing is not supported by the BBcode parser used by phpBB. It could of course be added .. but ..

Given how straightforward it is to resize an image so it's 640px wide max BEFORE putting it up on a message sharing service and then imbedding it in a post (ok, once you learn how to do all that), then it would seem there's more bang for our collective buck to have programming resources devoted to the next HW release rather than fiddling with modifying/adding BBcode tags and the supporting services to do resizing.
Grant
User avatar
Grant_Youngman
Member
 
Posts: 967
Joined: Sat Jan 20, 2007 7:50 pm
Location: Savannah, Ga

Re: Cant' there be a EASIER way to upload....???

Postby NickNelson » Fri Mar 02, 2018 5:21 pm

For what it's worth, I've been trying, off and on, for several months to replace my posted images (including trying imgur) without success. I had previously considered myself reasonably literate in such matters.

Nick
User avatar
NickNelson
Member
 
Posts: 741
Joined: Tue Dec 20, 2005 11:31 am
Location: Leeds, UK

Re: Cant' there be a EASIER way to upload....???

Postby Grant_Youngman » Fri Mar 02, 2018 8:29 pm

So I apologize in advance for the image not being organ related. it's what I had handy, and is related to what I do the rest of the time.

The original image was 3273x2182. I imported the image into my photo app (Adobe Lightroom), adjusted exposure and exported a copy of the image to my desktop specifying the width to be 640px. I browsed to Flickr and logged in. I uploaded the 640px version of the photo to my Photostream, and then "shared" it. One of the sharing options is BBcode. I copied the HTML/URL it gave me, and pasted it into THIS post. Total time — I don't know. Almost nothing. It took a lot longer to type and spell check this post than it did to post the image.

ImageIMG_9099-3 by GrantHY, on Flickr

The slight downside is that Flickr also puts up other identifying information related to the photo and my public Photostream, but that can be quickly edited out. I was in a hurry and didn't do it.
Grant
User avatar
Grant_Youngman
Member
 
Posts: 967
Joined: Sat Jan 20, 2007 7:50 pm
Location: Savannah, Ga

Re: Cant' there be a EASIER way to upload....???

Postby magnaton » Fri Mar 02, 2018 9:19 pm

Grant_Youngman wrote:The original image was 3273x2182. I imported the image into my photo app (Adobe Lightroom), adjusted
exposure and exported a copy of the image to my desktop specifying the width to be 640px. .


Hi Grant:

If you recall my earlier post in this thread:
http://forum.hauptwerk.com/viewtopic.php?f=21&t=16686#p125622'

You could have loaded your photo in its original size as Flickr gives you the option on which size you want to post at when requesting the BBCcode. Notice "Medium" is 640 X 480.
Image

This is a nice step saving feature of not having to reduce the image to the correct size before uploading! I then followed your remaining steps by pasting the entire URL (already highlighted in blue) into a text editor (Notepad), copy all the BBC code between the IMG and /IMG tags then paste the HW Forum editor. Done. :-)

Danny B.
Last edited by magnaton on Sat Mar 03, 2018 12:34 am, edited 1 time in total.
User avatar
magnaton
Member
 
Posts: 324
Joined: Tue Feb 10, 2015 7:28 pm
Location: Austin, TX

Re: Cant' there be a EASIER way to upload....???

Postby Grant_Youngman » Fri Mar 02, 2018 9:42 pm

magnaton wrote:You could have loaded your photo in its original size as Flickr gives you the option on which size you want to post at when requesting the BBCcode. Notice "Medium" is 640 X 480.


You're right about that. My photos are all in Camera RAW, so I have to export from Lightroom to get a JPG to upload to Flickr anyway. Half-dozen of one to … well you know :-)

Either way, it's straightforward, and either works.
Grant
User avatar
Grant_Youngman
Member
 
Posts: 967
Joined: Sat Jan 20, 2007 7:50 pm
Location: Savannah, Ga

Re: Cant' there be a EASIER way to upload....???

Postby jbittner » Sat Mar 03, 2018 10:55 am

Grant_Youngman wrote:Given how straightforward it is to resize an image so it's 640px wide max BEFORE putting it up on a message sharing service and then imbedding it in a post (ok, once you learn how to do all that), then it would seem there's more bang for our collective buck to have programming resources devoted to the next HW release rather than fiddling with modifying/adding BBcode tags and the supporting services to do resizing.

Straightforward? Maybe, but certainly not convenient, which is the OP's complaint. I do agree, though, that programming resources are better spent on issues other than this.
John B.
Allen 965 MOS 2
Zuma Group MOS-2 Midi Keyboard Encoder
Zuma Group DM Midi Stop Controller
Hauptwerk 4.2
Major I ACO
Paramount 320
Father Willis Standard 80
User avatar
jbittner
Member
 
Posts: 94
Joined: Fri Aug 27, 2010 2:34 pm
Location: Chandler, Arizona

Re: Cant' there be a EASIER way to upload....???

Postby B777Captain » Sat Jul 07, 2018 2:47 am

Good Gracious...

It's just amazing the things all of you have had to do... just to simply put a photo on this forum!

I'll say it again... Wheres the paper clip ease of doing that without all multi iterations all of you are talking about???

I mean, this company can go to the most impressive, amazing cathedrals in the Europe and America and quite literally bring them into our collective living rooms.. the exact, identical sound one would hear actually visiting that particular cathedral. YET............................ It's so convoluted to simply post a photo of my setup.

Am I missing something here? It's obvious I'm not the only one here who is frustrated.

Can we PLEASE add this feature to a future upgrade of HW in general??? Just a SIMPLE PAPER CLIP!!!

Pat
Pilot Southwest Airlines
Las Vegas, Nevada
B777Captain
Member
 
Posts: 714
Joined: Thu Nov 13, 2008 12:16 am
Location: Las Vegas, Nevada USA

Re: Cant' there be a EASIER way to upload....???

Postby engrssc » Sat Jul 07, 2018 4:31 am

Hauptwerk, MDA, AFAIK, is not directly the problem. It's the Forum web hosting service. OTOH, the web service has been chosen by MDA. I frequently look at other forums and many have no such picture/drawing issues. Personally, I don't have time to do all that is required to post a picture here. :mrgreen:

Rgds,
Ed
User avatar
engrssc
Member
 
Posts: 5431
Joined: Mon Aug 22, 2005 11:12 pm
Location: Roscoe, IL, USA

Re: Cant' there be a EASIER way to upload....???

Postby josq » Sat Jul 07, 2018 11:40 am

I agree that something should be done to solve this issue. For example, sometimes it is really helpful to upload a screenshot.
josq
Member
 
Posts: 716
Joined: Tue Jan 24, 2012 1:11 pm

Re: Cant' there be a EASIER way to upload....???

Postby Grant_Youngman » Sat Jul 07, 2018 4:53 pm

It takes a couple of minutes.

Upload your image (photo, screen shot, whatever) to a photo hosting service (I use FLICKR, which is free, unless you start using it like a teenager in a trout-lips Snapchat frenzy). "Share" the image, which provides a link that you "copy" (you don't even have to "select" it … it's done for you). Post the copied link to your forum message. Like magic — it works every time.

I appreciate the issue, and also appreciate why the HW forum doesn't want to store the images you want to post. It is not hard.
Grant
User avatar
Grant_Youngman
Member
 
Posts: 967
Joined: Sat Jan 20, 2007 7:50 pm
Location: Savannah, Ga

Re: Cant' there be a EASIER way to upload....???

Postby RichardW » Sun Jul 08, 2018 8:10 am

I can sympathise with both sides here.

I have occasionally wanted to make a quick point with a diagram. I found something suitable using an internet search then could not post it because it was too big. At that point I gave up.

The other way is to copy the picture, make it smaller using a graphics program then post it somewhere on the internet where you can link to it.

The other option is for this forum to host the pictures for you. Yahoo Answers can do that. You just provide a link, either local or web, and it will upload it. The issue is how much space those pictures will consume. The Web space required by this forum will explode. A picture can easily be a megabyte. That is a whole paperback book of words! Brett would need to put his prices up.
Richard
User avatar
RichardW
Member
 
Posts: 763
Joined: Sun Oct 28, 2007 10:16 am
Location: UK

Re: Cant' there be a EASIER way to upload....???

Postby eivind » Mon Jul 09, 2018 8:18 pm

I think the best way to this is to buy some private web space. This way you'll be in charge of your stuff and it will be available to your friends as long as you like.
_________________
Computermuso since intel8088 - Hive made
Hive made
Website:http://www.fivelsdal.no
User avatar
eivind
Member
 
Posts: 117
Joined: Tue Feb 17, 2009 5:27 pm

Re: Cant' there be a EASIER way to upload....???

Postby sonar11 » Tue Jul 10, 2018 12:13 pm

eivind wrote:I think the best way to this is to buy some private web space. This way you'll be in charge of your stuff and it will be available to your friends as long as you like.


I agree with you, 100%, it's the better option if you have the knowledge to do that... but remember that if users are having difficulty with posting images here on this forum, then "private web space" may as well be saying "just wave your magic wand". No offense to these users of course, we all have our own skills and talents (I can't fly an airplane!), but experts in a field can quite often forget how "normal" people interact inside that field.
sonar11
Member
 
Posts: 637
Joined: Thu May 14, 2009 4:03 pm

Re: Cant' there be a EASIER way to upload....???

Postby engrssc » Tue Jul 10, 2018 12:25 pm

sonar11 wrote:"normal" people interact inside that field.


Something like the farmer who is out standing in his field? :roll:

Rgds,
Ed
User avatar
engrssc
Member
 
Posts: 5431
Joined: Mon Aug 22, 2005 11:12 pm
Location: Roscoe, IL, USA

Previous

Return to Post photos of your Hauptwerk systems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest