Search:
Submit Search


Cubase to host Hauptwerk

Connecting Hauptwerk to MIDI organs, sequencers, ...

Cubase to host Hauptwerk

Postby Lougheed » Tue Sep 12, 2017 12:25 pm

What is the minimal version of Cubase that can host Hauptwerk?

Cubase Artist 9? Cubase Elements 9?

I want to be able to apply room correction, such as IK Multimedia ARC 2.5.

(I’m running Mac OS)
Lougheed
Member
 
Posts: 474
Joined: Sat Feb 05, 2005 11:08 pm
Location: Canada

Re: Cubase to host Hauptwerk

Postby mdyde » Sun Sep 17, 2017 5:18 am

I only have first-hand experience with Cubase Pro (currently v9) myself, but my understanding is that any current (v9) Cubase edition can host VST instrument and effects plug-ins, and so should be usable in principle for the purposes of apply a VST plug-in effect (e.g. room correction) to Hauptwerk's output:

https://www.steinberg.net/en/products/cubase/comparison.html

The more expensive editions of Cubase are bundled with more VST plug-in effects (convolution and reverbs, for example), in case that matters to you.
Best regards,
Martin.

[Please use email or the Contact page if you need to contact us privately, rather than private forum messages.]

Image
User avatar
mdyde
Moderator
 
Posts: 10356
Joined: Fri Mar 14, 2003 2:19 pm
Location: UK


Return to Audio / MIDI interfacing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest