It is currently Sat Apr 04, 2020 8:18 pm


Can Hauptwerk 4 backups be restored on V?

Hauptwerk software technical support only. Please make sure you have read the manual, tutorials and FAQ pages before requesting support.
  • Author
  • Message
Offline
User avatar

IainStinson

Member

  • Posts: 931
  • Joined: Tue Dec 29, 2009 7:08 pm
  • Location: NW England, UK

Can Hauptwerk 4 backups be restored on V?

PostMon Nov 25, 2019 9:35 am

Hauptwerk’s backup system saves all of a users settings and maybe used to recover these should they be corrupted or otherwise lost. They could provide some reassurance for those migrating to V and are concerned that their settings could be lost.

Can Hauptwerk backups made using release 4 be restored on Hauptwerk V? Are there any user settings from release 4 which will not be restored?

Perhaps less important, can Hauptwerk V back ups be restored to a release 4 system?

Thanks,
Iain.
Offline
User avatar

IainStinson

Member

  • Posts: 931
  • Joined: Tue Dec 29, 2009 7:08 pm
  • Location: NW England, UK

Re: Can Hauptwerk 4 backups be restored on V?

PostFri Nov 29, 2019 10:23 am

It would be good to know this before we start on the migration (just in case anything is lost).
Iain
Offline

OrganoPleno

Member

  • Posts: 578
  • Joined: Thu Dec 03, 2009 5:08 pm

Re: Can Hauptwerk 4 backups be restored on V?

PostFri Nov 29, 2019 12:29 pm

IainStinson wrote:It would be good to know this before we start on the migration (just in case anything is lost).


We've been told that several parameters in HW4 have become obsolete in HW5 and so are NOT represented in any HW5 files or backups. Even if we COULD convert these back into a HW4 format, the missing parameters would remain missing... since they simply are not there.

The thing to do is to get everything in HW4 carefully backed up, so that in case you later decide to re-install HW4 (from media you already have... since it will no longer be available... or from a Disk Image you have made), you could then put the HW4 backups back into place. This is likely to require some fluency about where the different files belong, and how to get them there, possibly by hand.
Offline
User avatar

IainStinson

Member

  • Posts: 931
  • Joined: Tue Dec 29, 2009 7:08 pm
  • Location: NW England, UK

Re: Can Hauptwerk 4 backups be restored on V?

PostSat Nov 30, 2019 9:56 am

The key part of this question is about restoring 4.2 backups on HW 5 so that if during the migration something were lost it could be recovered from the backup. There may be some 4.2 “parameters” which are not required/supported in 5.0 but could be ignored when a 4.2 backup is restored on 5.0 depending on the implementation of the restore function. Whilst you might accomplish this “by hand”, a supported way would be nice to have.

Restoring back to 4.2 from a 5.0 trial can be accomplished by using a good OS backup / restore system ( as long as you take the backup before updating...).

Restoration of 5.0 on a 4.2 system is of less interest...
Offline
User avatar

mdyde

Moderator

  • Posts: 11834
  • Joined: Fri Mar 14, 2003 2:19 pm
  • Location: UK

Re: Can Hauptwerk 4 backups be restored on V?

PostSat Nov 30, 2019 10:02 am

Hello Iain,

Backups created by Hauptwerk v4 can certainly be restored in Hauptwerk v5. Having done so, upon re-launching Hauptwerk (v5) the restored settings/etc. would be migrated to v5 format in the same way that they would be when upgrading a v4 system to v5.

v5 backups can't be restored in v4.
Best regards, Martin.
Hauptwerk software designer/developer, Milan Digital Audio.

[Please use email or the Contact page if you need to contact us privately, rather than private forum messages.]
Offline
User avatar

IainStinson

Member

  • Posts: 931
  • Joined: Tue Dec 29, 2009 7:08 pm
  • Location: NW England, UK

Re: Can Hauptwerk 4 backups be restored on V?

PostSat Nov 30, 2019 10:31 am

Thanks.

Return to Technical support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests