It is currently Mon Apr 06, 2020 4:26 pm


Hauptwerk (Intel 64-bit, AVX2) has stopped working

Hauptwerk software technical support only. Please make sure you have read the manual, tutorials and FAQ pages before requesting support.
  • Author
  • Message
Offline

wbozz

Member

  • Posts: 10
  • Joined: Wed Aug 31, 2005 1:21 pm
  • Location: New York, USA

Hauptwerk (Intel 64-bit, AVX2) has stopped working

PostThu Jan 16, 2020 7:15 pm

Upon exiting Hauptwerk, I received the following error dialog message:

"Hauptwerk (Intel 64-bit, AVX2) has stopped working"
"A problem caused the program to stop working correctly. Windows will close the program and notify you if a solution is available."
Also, a "Close program" prompt button is displayed to extinguish the dialog.

-The activity log file states "Processor type: Intel 64-bit (AVX2)
- X99 MOBO firmware and drivers are up to date.
-All Windows 10 Pro updates are up to date.

Has anybody experienced this also?
Offline
User avatar

mdyde

Moderator

  • Posts: 11844
  • Joined: Fri Mar 14, 2003 2:19 pm
  • Location: UK

Re: Hauptwerk (Intel 64-bit, AVX2) has stopped working

PostFri Jan 17, 2020 5:16 am

Hello wbozz,

In case your Windows 10 installation is misbehaving due to the amount of memory Hauptwerk v5 requests, I'll also send you a forum P.M. with a temporary work-around that should avoid that.

Does that resolve it?
Best regards, Martin.
Hauptwerk software designer/developer, Milan Digital Audio.

[Please use email or the Contact page if you need to contact us privately, rather than private forum messages.]
Offline

pcbregman

Member

  • Posts: 1
  • Joined: Thu Feb 06, 2020 4:59 pm

Re: Hauptwerk (Intel 64-bit, AVX2) has stopped working

PostThu Feb 06, 2020 5:18 pm

I have the same message after new installation HW5, with WIN7, what is the solution
please advice
Offline
User avatar

micdev

Site Admin

  • Posts: 1593
  • Joined: Sat Feb 09, 2008 10:24 am
  • Location: Canada, Quebec

Re: Hauptwerk (Intel 64-bit, AVX2) has stopped working

PostThu Feb 06, 2020 6:23 pm

Good afternoon PCB,

I've replied to your email at support, requesting more details. Now I see that you're using Windows 7 on PC. Will will email you a temporary work-around

Regards
Virtually sharing my enthusiasm and experience with you
Worldwide technical assistance, consultation and ready to play system.

http://www.HauptwerkConsultant.com

AND Hauptwerk Support Manager
Offline
User avatar

Owen Jones

Member

  • Posts: 606
  • Joined: Sun Jul 30, 2006 12:08 pm
  • Location: Canberra Australia.

Re: Hauptwerk (Intel 64-bit, AVX2) has stopped working

PostFri Feb 07, 2020 6:35 am

same here.
Offline
User avatar

mdyde

Moderator

  • Posts: 11844
  • Joined: Fri Mar 14, 2003 2:19 pm
  • Location: UK

Re: Hauptwerk (Intel 64-bit, AVX2) has stopped working

PostFri Feb 07, 2020 6:55 am

Hello Owen,

Are you referring to your other thread in which you said that somehow Hauptwerk was removed entirely from your PC: viewtopic.php?f=4&t=18333

Or do you mean that you're also now having a different problem? Please let us know exactly what you're trying to do, and what happens, if so. Thanks.
Best regards, Martin.
Hauptwerk software designer/developer, Milan Digital Audio.

[Please use email or the Contact page if you need to contact us privately, rather than private forum messages.]
Offline
User avatar

Owen Jones

Member

  • Posts: 606
  • Joined: Sun Jul 30, 2006 12:08 pm
  • Location: Canberra Australia.

Re: Hauptwerk (Intel 64-bit, AVX2) has stopped working

PostSat Feb 08, 2020 4:44 pm

Sometimes the HW5 will freeze and then that message will appear, not sure what the problem is yet.

It is a new problem, nothing to do with the other IMO.
Offline
User avatar

micdev

Site Admin

  • Posts: 1593
  • Joined: Sat Feb 09, 2008 10:24 am
  • Location: Canada, Quebec

Re: Hauptwerk (Intel 64-bit, AVX2) has stopped working

PostSat Feb 08, 2020 5:36 pm

Owen, I will email you a "work-around". Please carefully read the installation instructions.

Regards
Virtually sharing my enthusiasm and experience with you
Worldwide technical assistance, consultation and ready to play system.

http://www.HauptwerkConsultant.com

AND Hauptwerk Support Manager
Offline
User avatar

Owen Jones

Member

  • Posts: 606
  • Joined: Sun Jul 30, 2006 12:08 pm
  • Location: Canberra Australia.

Re: Hauptwerk (Intel 64-bit, AVX2) has stopped working

PostSun Feb 09, 2020 7:42 am

Ta muchly
Offline
User avatar

Owen Jones

Member

  • Posts: 606
  • Joined: Sun Jul 30, 2006 12:08 pm
  • Location: Canberra Australia.

Re: Hauptwerk (Intel 64-bit, AVX2) has stopped working

PostFri Feb 14, 2020 3:53 am

micdev wrote:Owen, I will email you a "work-around". Please carefully read the installation instructions.

Regards


All applied, problem still persists, The organ is now playable again and I am going to leave the settings as they are, back to playing again
Offline
User avatar

mdyde

Moderator

  • Posts: 11844
  • Joined: Fri Mar 14, 2003 2:19 pm
  • Location: UK

Re: Hauptwerk (Intel 64-bit, AVX2) has stopped working

PostFri Feb 14, 2020 5:56 am

Hello Owen,

Owen Jones wrote:All applied, problem still persists,


Please go to 'Help | About Hauptwerk' in Hauptwerk. It should say that the version is 5.0.1.032 if you installed the version that Francois and I sent you. Does it?

If it doesn't say exactly that version number, then you aren't using the version that we sent you, so please install it first. I'll send you a forum private message with the download link for it again for convenience.

If the About Hauptwerk screen *does* definitely say 5.0.1.032 and you're having a problem then please use 'Help | Create a diagnostic file' and send the resulting file to Francois (support [at] hauptwerk.com) and let him know specifically what the problem is that you're having. Thanks.

(All known bugs and compatibility issues that could causes crashes or freezes are fixed by v5.0.1.032.)
Best regards, Martin.
Hauptwerk software designer/developer, Milan Digital Audio.

[Please use email or the Contact page if you need to contact us privately, rather than private forum messages.]
Offline
User avatar

Owen Jones

Member

  • Posts: 606
  • Joined: Sun Jul 30, 2006 12:08 pm
  • Location: Canberra Australia.

Re: Hauptwerk (Intel 64-bit, AVX2) has stopped working

PostFri Feb 14, 2020 8:20 am

WILL CHECK TOMORROW.
Offline
User avatar

solotibia

Member

  • Posts: 242
  • Joined: Thu Oct 12, 2006 7:15 am
  • Location: Noosa Heads, Australia

Re: Hauptwerk (Intel 64-bit, AVX2) has stopped working

PostSat Feb 15, 2020 7:05 pm

Hi,

Does the mention of 5.0.1.32 in this thread infer that 5.0.1 is released? If so, where can I download it? Is it an update? Or a full installation package?

Regards,

Ian
Offline
User avatar

micdev

Site Admin

  • Posts: 1593
  • Joined: Sat Feb 09, 2008 10:24 am
  • Location: Canada, Quebec

Re: Hauptwerk (Intel 64-bit, AVX2) has stopped working

PostSat Feb 15, 2020 10:42 pm

Good morning Ian,

5.0.1.32 is for the moment released on a case to case basis to offer a work around for some people affected with a specific bug (for example Windows 10 instability with some computers) . It is not a full installed. We began to distribute these 5.0.1.XX build since end of December, again to fix some specific bugs.

If you're system is stable, no need to worry. Hauptwerk 5.0.1 should be released pretty soon though, which will be of course be a full installation package.

Regards
Virtually sharing my enthusiasm and experience with you
Worldwide technical assistance, consultation and ready to play system.

http://www.HauptwerkConsultant.com

AND Hauptwerk Support Manager
Offline
User avatar

solotibia

Member

  • Posts: 242
  • Joined: Thu Oct 12, 2006 7:15 am
  • Location: Noosa Heads, Australia

Re: Hauptwerk (Intel 64-bit, AVX2) has stopped working

PostSat Feb 15, 2020 11:38 pm

Thanks Francois. I will wait. Until then I shall remain on HW4.

Regards,

Ian

Return to Technical support

Who is online

Users browsing this forum: engrssc and 9 guests