Search:
Submit Search


Hammond for Hauptwerk?

Existing and forthcoming Hauptwerk instruments, recommendations, ...

Hammond for Hauptwerk?

Postby seh52 » Mon Sep 10, 2018 10:32 am

Does a Hauptwerk version of the classic Hammond organ exist yet?
seh52
Member
 
Posts: 165
Joined: Sun Jun 06, 2010 11:16 am
Location: Los Angeles, CA 90019

Re: Hammond for Hauptwerk?

Postby engrssc » Mon Sep 10, 2018 11:05 am

Don't think so. Never heard of such a sample set.

Rgds,
Ed
User avatar
engrssc
Member
 
Posts: 5426
Joined: Mon Aug 22, 2005 11:12 pm
Location: Roscoe, IL, USA

Re: Hammond for Hauptwerk?

Postby organtechnology » Mon Sep 10, 2018 12:46 pm

If the sample set has all the correct flues then the volume of each flue rank can be manipulated and saved to simulate the 'Hammond Sound'. You will still need a Leslie speaker to process the audio. I think it might be possible but there are several Hammond synthesizers out there why not just run them on the Hauptwerk machine? Then you can get a set of draw bars and have a real Hammond sound. I just play the B3 sound in my keyboard which also has an electronic Leslie simulator.

Thomas
Complete VPO systems powered by Hauptwerk™. Real Wood Consoles, PC or MAC Computer Sound Modules, Audio for Home or Church.
info (at) organtechnology.com http://www.organtechnology.com

Authorized Hauptwerk Dealer; Milan Digital Audio Dealer..
User avatar
organtechnology
Member
 
Posts: 1726
Joined: Sun Aug 02, 2009 5:58 pm
Location: DFW, TX USA

Re: Hammond for Hauptwerk?

Postby seh52 » Mon Sep 10, 2018 12:51 pm

I have Native Instruments Hammond vintage organs, but the virtual interface is not nearly as user friendly as we have for Hauptwerk organs.
seh52
Member
 
Posts: 165
Joined: Sun Jun 06, 2010 11:16 am
Location: Los Angeles, CA 90019


Return to Hauptwerk instruments

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests