Search:
Submit Search


Pipeloops Calliope - no sound

Existing and forthcoming Hauptwerk instruments, recommendations, ...

Pipeloops Calliope - no sound

Postby organsRgreat » Fri Mar 31, 2017 6:58 am

I've just downloaded and installed the trial version of the Pipeloops Calliope, but cannot produce any sound. The keys on the on-screen keyboard are moving, so MIDI is getting through correctly.

It must be something to do with the steam pressure meter, which remains set at zero whatever I do. I've set up a stop control, which causes the valve control lower down the pipe to rotate, and presumably admit steam; but still the pressure indicator remains at zero. I'll email Pipeloops about this, but thought it would be worth also trying the forum, as responses here can be remarkably quick. Thanks!
organsRgreat
Member
 
Posts: 269
Joined: Fri Nov 16, 2012 6:30 am
Location: England

Re: Pipeloops Calliope - no sound

Postby organsRgreat » Fri Mar 31, 2017 7:52 am

Got it! The trial version is designed to cut out after about a minute, then it has to be reloaded. It took me so long to figure out that I needed to “Open the steam valve”, that the set had already cut out by the time I did so. When I loaded the “organ” and opened the valve IMMEDIATELY it was fine!

Administrators: you may wish to consider whether to remove this post, to avoid wasting people’s time; or whether to leave it here in case another member encounters the same problem. Thanks.
organsRgreat
Member
 
Posts: 269
Joined: Fri Nov 16, 2012 6:30 am
Location: England

Re: Pipeloops Calliope - no sound

Postby mdyde » Fri Mar 31, 2017 8:34 am

Hello organsRgreat,

Glad to hear you got it working.

organsRgreat wrote:Administrators: you may wish to consider whether to remove this post, to avoid wasting people’s time; or whether to leave it here in case another member encounters the same problem. Thanks.


I'll leave it here for others' future benefit.
Best regards,
Martin.

[Please use email or the Contact page if you need to contact us privately, rather than private forum messages.]

Image
User avatar
mdyde
Moderator
 
Posts: 10187
Joined: Fri Mar 14, 2003 2:19 pm
Location: UK

Re: Pipeloops Calliope - no sound

Postby sesquialtera » Sat Apr 01, 2017 9:11 am

Hello

This calliope is very fun and it deserves the price ! :)

The only problem is that you can't insert this stop in a other sample set.
I wish I could merge it in Anloo or Forcalquier ...
sesquialtera
Member
 
Posts: 247
Joined: Sat Mar 13, 2010 1:25 pm
Location: france


Return to Hauptwerk instruments

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest